12 Nisan 2025
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi-Türkçe Tıp Binası
Cerrahpaşa Mahallesi, Koca Mustafapaşa Caddesi No:53, 34098 Fatih/İstanbul
Sempozyum Resmi Dili Türkçedir.
Sempozyum katılımcılarına katılım sertifikası verilecektir.
Tüm katılımcılar ve refakatçiler için kongre süresince kongre merkezine, bilimsel toplantılara ve sosyal etkinliklere girişte yaka kartı takmak zorunludur. Yaka kartının kaybolması durumunda kongre kayıt masasına başvurulması önemle gerekmektedir.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yerleşkesi, İstanbul’da Tarihi Yarımada’nın sınırları içindeki Yedinci Tepe’nin olduğu bölgede, Marmara Denizi’ne doğru alçalan eğimli bir arazi üzerinde yer alır. Yerleşkenin olduğu bölge, Bizans döneminde, XII. Bölge’nin içinde ve kentin en önemli anayolu olan Mese’yi Altın Kapı’ya bağlayan aks üzerindeki Forum Arkadios’un güney batısındadır.Günümüzde Fatih ilçesi, Cerrahpaşa Mahallesi içinde bulunan yerleşkenin sınırlarını; Doğuda Yokuş çeşmesi Sokağı, Batıda Etyemez Tekkesi Sokağı, Güneyde Org. Abdurrahman Nafiz Gürman Caddesi ile Kuzeyde Kocamustafapaşa Caddesi çizer. Bu kapsamdaki yerleşkenin Kuzeybatısında Esekapı Külliyesi / İbrahimağa Medresesi (Şu anda, Yeşilay Danışmanlık Merkezi; YEDAM), Kuzeyinde Haydar Kethüda Camii, Güneyinde ise İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beyazıd-ı Cedid (Etyemez) Camii, Kadem-i Şerif Tekkesi (Şu anda, İsra Uluslararası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği), Nefise Hanım çeşmesi ve Kasap İlyas Camii aynı ada içinde bulunmakla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesine sınır komşuluğu yapar.
Amfiye adını veren ekrem KAdri UNAT, 19 Ağustos 1914’te Ankara’da dünyaya gelen Ekrem Kadri Unat, genç yaşta annesiyle birlikte babasının şehit olduğu Kafkas Cephesi'nden sonra dedesi Hâfız Râşid Efendi'nin yanında büyüdü. Eğitim hayatına 1921 yılında İstanbul Beşiktaş'ta Barbaros Hayreddin Mektebi’nde başlayan Unat, 1926’da Özel Şark İdâdîsi’nden mezun olduktan sonra Kabataş Lisesi’ne kaydoldu. 1931 yılında Kabataş Lisesi’ni bitirip İstanbul üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giren Unat, 1937’de mezuniyetinin ardından tıp alanında uzmanlaşmaya başladı. Askerliğini tamamladıktan sonra İstanbul üniversitesi Mikrobiyoloji, Parazitoloji ve Salgınlar Bilgisi Enstitüsü’nde asistan olarak görev aldı. 1942 yılında doçentlik tezini vererek mikrobiyoloji ve parazitoloji doçenti oldu. Unat, aynı dönemde çeşitli hastanelerde ve enstitülerde çalışarak hem pratikte hem de akademik alanda kendini geliştirip, mikrobiyoloji ve parazitoloji konularında derinlemesine araştırmalar yaptı.Eserleriyle tıp biliminin gelişimine katkıda bulunan Unat, otuz beş telif kitabı, 360 makale ve çok sayıda monografi ile tıp dünyasına kalıcı izler bırakmıştır. Türkiye’de mikrobiyoloji ve parazitoloji alanlarında yazdığı ilk ders kitapları, bu alanlardaki eğitim için temel kaynaklardan biri olmuştur. Ayrıca, tıp tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki sağlık uygulamalarını gün ışığına çıkarmıştır.
Sabiha Gökçen havalimanında inecek olan katılımcılarımız, M4 metro hattıyla Ayrılıkçeşmesi’nden Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’da inebilir.
İstanbul Havalimanında inen katılımcılarımız M11(Havaalanı Metrosu) aracılığıyla Gayrettepe’den M2 metrosuna aktarma yaparak Yenikapı’da(bu yöndeki son durak) inebilirler. Ayrıca İstanbul Havalimanı’nda inen yolcularımız Aksaray Metro İstasyonu yönüne giden Havaist ile ulaşım sağlayabilirler.
İstanbul’a otobüs yoluyla gelip Esenler Otogarı’nda inen katılımcılarımız M1 ile Aksaray durağına gelip 3 dk yürüyerek Yusufpaşa otobüs durağına geçebilir ardından da 35/35C’ye binip Cerrahpaşa durağında inebilirler.
Yenikapı’da M1’den, M2’den ve Marmaray’dan inen katılımcılarımız, U3 banliyö hattını kullanabilirler veya yürüyerek okulumuzun 1 nolu giriş kapısından kampüse giriş yapabilir.